LOADING

Zoeken..

De beste en meest interessante musea van Den Haag

Share

De beste en meest interessante musea van Den Haag

De beste, leukste en meest interessante musea van Den Haag op een rij. Hier moet je echt een keer geweest zijn!

Cultuur snuiven in Den Haag

Wil je eens iets anders doen dan wandelen door de binnenstad van Den Haag? Bezoek eens een museum. Dit zijn de musea In Den Haag waar je een keer geweest moet zijn.

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Het museum toont een wereldberoemde collectie van meesterwerken van Vermeer, dr. Nicolaes, Rembrandt, Fabritius en Potter. Geniet van zowel de kunstwerken als de architectuur. Doe mee aan educatieve activiteiten en neem een kijkje in de museumshop.

Madurodam

Misschien wel een van de bekendste musea uit Den Haag is Madurodam. In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in is. De miniatuurstad toont alles waar Nederland haar handen in heeft gezet. Van architectuur tot bloemen, in Madurodam vindt je het allemaal. Naast de miniatuurstad biedt Madurodam meerdere attracties voor jong en oud. Er is een mogelijkheid om te eten en kan je zelf een mini-kopie van jezelf laten maken.

Museon

In het Museon ontdek je de wereld. Het Museon wil zijn bezoekers inspireren om de wereld te ontdekken, te verbeteren en met respect te behandelen, door cultuur en wetenschap. De tentoonstellingen gaan over de mens en de aarde, zo leer je bijvoorbeeld over hoe de aarde is ontstaan, maar ook over de zoektocht in de ruimte naar een nieuwe aarde. Thema’s als geluid, de polaire gebieden, het klimaat, landschappen, vrede en nog veel meer komen aan bod in het Museon.

Louwman Museum

Het Louwman Museum toont een verzameling van één van ’s werelds mooiste en meest gevarieerde automobielcollecties. Met meer dan 200 automobielen is er voor iedereen wat wils. In de collectie bevindt zich een van de oudste overgebleven automobielen ter wereld uit 1887. Ook auto’s van Elvis Presley en Winston Churchill zijn te vinden in de collectie. De collectie neemt je mee in een reis door het verleden.

Humanity House

In het Humanity House worden alle zintuigen geprikkeld en leer je hoe het is om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied. Je kruipt in de huid van een vluchteling. De situaties die bekend zijn van TV of uit kranten komen opeens heel dichtbij. Zo maak je ook virtueel kennis met mensen die ieder een bijzonder verhaal vertellen over hun vlucht uit oorlog of conflict. Het Humanity House laat zijn bezoekers niet alleen maar horen, zien en voelen maar ook meedenken en meedoen. Zo bestaat er een Do-It-Yourself gedeelte waar bezoekers worden geïnspireerd om zelf ook in actie te komen. De leeftijdsgrens voor Humanity House is vanaf 10 jaar en ouder.

Tags: