LOADING

Zoeken..

Share

De fijnste wandelroutes aan de Haagse stranden

Heerlijk uitwaaien op het strand. Dit zijn de fijnste wandelroutes langs de stranden en duinen van Den Haag.

Wandeltocht aan zee

Geniet van Den Haag met het strand, de duinen en de zee. Ben jij op zoek naar nieuwe wandel routes aan zee? Lees dan snel verder.

Den Haag – Scheveningen

De wandelroute Den Haag – Scheveningen brengt je langs de belangrijkste plaatsen in Den Haag. De route start bij Centraal Station waarna deze zijn weg vervolgd langs het Stadhuis, de Nieuwe Kerk, het Binnenhof, de Gevangenpoort, de Hofvijver, Lange Voorhout, Paleis Noordeinde, Vredespaleis, Madurodam, het Kurhaus en als laatste de Pier van Scheveningen. Vanaf de pier kan je tram nemen die je weer terug brengt naar Centraal Station. Deze route is 11,4 km lang.

This is The Hague: Door bos en duin naar zee

De This is The Hague route is 15 km lang en begint bij het Malieveld. De route vervolgd zijn weg naar het Haagse Bos. Het bos van ongeveer 100 hectare maakt deel uit van het grote oerbos. Vanuit vervolgd de route zich langs Clingendael, de Waalsdorpervlakte naar de Pier van Scheveningen.

Meijendal

De wandelroute Meijendal bevindt zich tussen Scheveningen en Wassenaar. Meijendal heeft een oppervlakte van 1875 hectare. De duinen in het gebied zijn jonge duinen omdat ze in de late Middeleeuwen zijn ontstaan. De vallei heeft drie gemarkeerde wandelroutes die variëren van 3 tot 5 kilometer.

Pierewaaien

Eens in de 7 weken wordt er op zondag een strandwandeling georganiseerd speciaal voor singles. De wandelroute start om 12 uur vanaf de pier en gaat heen 4 km over het strand en 2 km door de duinen. Deze wandeling is in totaal 1,5 uur. Na de heenreis wordt er samen geluncht en begint de wandeling terug naar de pier. Deze wandeling duurt ook 1,5 uur en gaat 3 km door de duinen en 2 km over het strand. Na de wandeling kan er nog samen gegeten worden en kunnen telefoonnummers en adressen uitgewisseld worden.

Rondje Kijkduin

Wandelroute Rondje Kijkduin is 13 km lang en combineert zand, strand en zee met het groene Delfland. Tijdens de wandelroute kom je onder andere langs duingebied Solleveld, recreatiegebied Madestein, een van de grootste groengebieden van Den Haag. Ook passeer je Pluk! Den Haag, een kinderboerderij met een pluktuin. De route start en eindigt op het zelfde punt, namelijk: Deltaplein.

Aan het strand kan je heerlijk uitwaaien, maar combineer de wandeltocht ook eens met een stukje binnenstad of loop ook eens door de Duinen. Den Haag heeft genoeg wandelroutes te bieden voor zowel de gevorderde wandelaar als de recreant.

Wil je weten welke bedrijven je kunt bezoeken op je wandelroute in Den Haag? Raadpleeg dan wheretogothehague.com.

Tags: