LOADING

Zoeken..

Share

Dit zijn de top 5 evenementen in Scheveningen in 2018

Scheveningen bestaat dit jaar 200 jaar en om dat te vieren is er het hele jaar van alles te doen. Dit zijn de 5 evenementen die je moet bijwonen in 2018.

Top 5 evenementen in Scheveningen in 2018

In 2018 bestaat Scheveningen 200 jaar en zijn er weer genoeg evenementen bij te wonen op en om het strand. Wij zetten de 5 evenementen die je niet mag missen op een rij.

Feest aan Zee

Dit jaar bestaat Scheveningen 200 jaar en om dat te vieren zullen er naast de jaarlijkse evenementen ook ander feesten, festivals en evenementen georganiseerd worden. Ook zullen er thema weken plaatsvinden. Deze thema weken zijn: Liefde aan Zee, Festival aan Zee en Kind aan Zee. De geplande evenementen houden verband met de verschillende themaweken.

Internationaal vuurwerkfestival

Net als ieder jaar zal ook dit jaar weer het Internationaal Vuurwerkfestival plaats vinden. Het festival valt dit jaar op 10, 11, 17 en 18 augustus. Het festival is ieder jaar weer een spektakel en trekt ook ieder jaar groot publiek. Verschillende landen doen mee met de show. Elke avond geven twee verschillende landen een vuurwerkshow van ongeveer 15 minuten. De shows worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die op de laatste dag het winnende land bekend maakt. Naast het vuurwerk zijn er op de boulevard en op het strand verschillende activiteiten en liveoptredens te zien.

Het evenement is gratis en voor iedereen te betreden. Wegens de enorme stroom aan publiek is het verstandig om de auto thuis te laten voor dit evenement en met de fiets of het openbaar vervoer richting Scheveningen te gaan.

Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Dit evenement trekt veel bekijks en er is daarom ook voor iedereen iets te doen. Denk bijvoorbeeld aan kijken naar de vlootschouw, waar allerlei vissersschepen uitvaren op zee. Laat de kinderen meespelen met de Oudhollandse Kinderspelen en geniet natuurlijk van de nieuwe haring. Vlaggetjesdag is dit jaar op 16 juni 2018.

Red Bull Knockout Motorcross

Op 9 en 10 november vindt de Red Bull Knockout weer plaats. In deze race starten duizend motorcrossers om de zwaarste strandrace van hun leven af te leggen. Vele crossers zullen de eindstreep niet halen en gaan voor de finishline knock-out. Het evenement duurt twee dagen en de finale is op 10 november te aanschouwen. Zorg dat je dik bent aangekleed, want koud is het zeker!

Vreugdevuren 2018

Net als ieder jaar is er tijdens de laatste week van het jaar weer een strijd tussen Scheveningen dorp en Duindorp. Wie van de twee heeft de hoogste brandstapel en kan daarmee het hoogste vuur aansteken? De opbouw van de brandstapels is al een spektakel op zich. De brandstapels worden op oudejaarsdag om 00:00 uur aangestoken om zo het nieuwe jaar in te luiden.

Tags: